Mama

Maak kennis met De Tijd van je Leven!

In een zaaltje van de gloednieuwe Brede School staren twintig ouders naar tafels vol kleine gekleurde kaartjes. Sommigen zijn in gedachten verzonken, de meesten praten zachtjes met elkaar en allemaal schrijven ze af en toe iets op in hun kleurige werkboeken. Op de kaartjes staan allerlei 'waarden' geschreven. De ouders nemen uitgebreid de tijd om te bedenken welke van die waarden zij een centrale plek willen geven in hun gezin.

 

Deze groep doet mee aan De Tijd van je Leven, een workshop waarin je inspiratie opdoet voor je gezin. De workshops, met onderwerpen als "Time management voor Gezinnen" en de "Opvoedtoolbox", zijn heel interactief en speels en zitten boordevol creatieve werkvormen. Opvallend  is ook dat er geen 'deskundige' is die de workshops leidt, maar dat de andere ouders de belangrijkste ingredienten zijn.

 

Meer weten?

Kijk op  www.familyfactory.nu


Nieuw Gezin

Begin jij de rollercoaster met het het gezin van je liefde? Jouw kinderen en zijn kinderen samen in een huis? Hoe pak je dat aan? En vooral: hoe zorg je dat dat werkt? Deze vragen en meer worden behandeld tijdens de

Landelijke Stiefdag op 7 november 2009. Kijk voor meer info op  www.nieuwgezin.info

 

Gezinnig http://www.vrouwenplaats.nl/webimg/Gezinnig logo RGB.jpg

Slimme dingen voor drukke gezinnen. Gezinnig.nl biedt praktische producten, nuttige informatie en unieke items van eigen merk. Een webshop met slimme dingen om het gezinsleven relaxter en leuker maken. Van handige planners en snelle kookboeken tot oppeppers voor je relatie en een kant-en-klaar vakantiepakket voor kinderen. Ook kun je een telefonisch consult in je winkelmandje doen. www.gezinnig.nl

 

Het Consultatiebureau

Kijk en huiver van puberende peuters, gillende babies en geniet handige tips om van je kinderen heuse gezonde engeltjes te maken! Op rtl8 of bekijk het tv programma hier

 

Flexibele tijden

Vooral handig voor werkende ouders; een flexibele samenleving!

Kijk op www.van7tot7.nl

 

 

Nieuwe glossy voor Mama's

Binnenkort verschijnt er een nieuw maandblad voor moeders; Mama. Het maandblad gaat over de dromen en behoeften van moeders en wil op een positieve manier het moederschap belichten. We zijn benieuwd of ze dat op een andere manier doen als die 10 andere mama-bladen. Binnenkort te koop voor €2,75!

 

Allemaal Nijntjes bij de Brunahttp://www.vrouwenplaats.nl/webimg/Nijntje.jpg

Ben jij stiekum doller op Nijntje dan je kind? Sla dan nu je slag want bij besteding van €5,- bij de Bruna krijg je een gratis mini-Nijntje ! Spaar ze alle 26! En laat je niet gek maken door de smurfen hype..

 

Werkende mama's pas op voor stressorexia!

Werkende moeders vergeten in alle drukte (goed) te eten, wat kan leiden tot (dramatisch) gewichtsverlies. Deze vorm van eetstoornis wordt 'stressorexia' genoemd.

Te veel tegelijkertijd
De stoornis treedt op bij vrouwen tussen de 20 en 40 jaar die niet bereid zijn om hun werkdruk te minderen. Ze willen te veel tegelijkertijd en maken van eten geen prioriteit. Carrière, gezin, partner, huishouden, uiterlijk... alles gaat vóór 'zichzelf zorgen'. Ze raken overstresst en uitgeput, verliezen eetlust en de kilo's vliegen er af.

Geen anorexia
Stressorexia is echter geen anorexia. Anorexia is een eetstoornis bij
jonge vrouwen met weinig zelfvertrouwen en een negatief zelfbeeld. Stressorexia komt juist voor bij volwassen vrouwen die gemotiveerd en intelligent zijn en hoge verwachtingen hebben. (edp)
http://www.vrouwenplaats.nl/webimg/Nintendo DS.jpg

Mama Wil....werken!

Mama Wil is een kritische beweging met een knipoog. Zij stimuleert mama's in hun werk onder andere via hun prikkelende website. Zij richt aandacht op werkende mama's en houdt ludieke acties om de situatie van werkende mama's te verbeteren. Koop handige hippe mama tassen en accesoires op de website en steun werkende mama's!

 

Ook in Vancouver bestaat een soortgelijke organisatie om vrouwen aan het werk te helpen. Yummy Mummy. Fantastische naam! Een Canadees initiatief om moeders aan het werk te helpen. ‘Balancing kids and careers’ is de pay off. Internetsite natuurlijk met forum om lekker over de kids (en het werk) te chatten, maar ook een nanny te zoeken en tips om je cv op te stellen. En... een blog!


Moeders en Vaders eerlijk werk verdelen

"Mannen en vrouwen moeten elk evenveel tijd aan carrière, huishouden en kinderen gaan besteden. Beide zouden flexibel moeten kunnen werken, zodat ze een inkomen verdienen en kinderen opvoeding evenwichtig kunnen verdelen." Aan het woord is de Britse minister voor Vrouwenzaken, Harriet Harman, en hier zijn wij het natuurlijk keihard mee eens.

Het moet de culturele norm worden voor vaders en moeders om te gaan werken en de taken eerlijk te verdelen. Zo worden kinderen opgevoed met het idee dat mannen en vrouwen werken en het huishouden verdelen, waardoor ze het zelf ook gaan doen.

Vader is nodig
"Vaders spelen een vitale rol in de opvoeding en de meeste vaders willen ook echt meer tijd doorbrengen met hun kinderen. Maar ze eisen dat recht niet op bij hun werkgever, die meestal mannen niet flexibel wil laten werken. We moeten ervoor zorgen dat dat afdwingbaar wordt. Want kinderen hebben hun vader nodig." Ander bijkomend voordeel: het zou gezinnen uit de armoede houden.

Discussie
Het voorstel doet de discussies over kinderopvang en het (negatieve?) effect van thuisblijvende vaders en moeders weer oplaaien. In ons land blijkt dat weer meer kinderen geboren worden, maar ook dat meer en meer vaders hun vaderschapsverlof opnemen.

Toch is loopbaanonderbreking, halftijds werken of tijdkrediet een 'vrouwendomein', niet zelden omdat de man meer verdient waardoor het financieel beter uitkomt. Of hoe de loonkloof vrouwen van hun carrière weghoudt.
(edp)