Werk

Vrouwennetwerken

Nieuwe opdrachten binnenhalen, je laten inspireren, adviseren of gewoon een gezellige tijd beleven met andere werklustife vrouwen?

Bekijk dan eens tussen deze netwerken of er wat voor je bij zit: Bites en Business, Femalefactor, Leading Ladies Club, Entrejeunes, Working Girls en Vrouwenwoensdag.

 

Inspirator voor je carriere nodig?

Doe je wel wat je echt wilt? Wil je de boeg omslaan, en iets totaal anders doen? Kijk dan eens op www.ikki.nl om je te laten inspireren.

Bij ikki staat je carrière & ontwikkeling centraal. Ikki helpt je ontdekken hoe je het allerbeste uit jezelf kunt halen en in welke omgeving je het beste tot je recht komt. Hoe? Doe de gratis tests, maak een visual cv, bouw een netwerk van waardevolle contacten en ontvang inspiratie en tips van onze carrièrecoaches!

 

10 beste werkgevers voor werkende ouders http://www.vrouwenplaats.nl/webimg/Lof_ani_120x60.gif

Een beetje een gekke naam, maar de Loflist, bedacht door het magazine LOF, geeft de beste werkgevers voor werkende ouders aan. In alfabetische volgorde: &Samhoud, Cisco, Achmea, IBM, De Nederlandsche Bank, het Kadaster, Higher& Company, de Radboud Universiteit Nijmegen, Ernst&Young en de Haagse Hogeschool.

Wil je de rest ook weten? Zie www.lofonline.nl/deelnemers

 

Laat je eten bezorgen!

Geen tijd om te koken? Laat de lekkerste gerechten thuisbezorgen via www.thuisbezorgd.nl. Van Oosters tot boerenstampot, laat maar komen die hap! Bekroond met de Thuiswinkel Award.

 

Eerste Inspiratie Cafe in het Noorden

Heb je wel eens last van je werkhormonen en woon je in het Noorden? Dan is dit inspiratie cafe iets voor jou! Een avond om te netwerken en je te laten inspireren door powertalks, muziek, coaches, boeken en adviseurs. Even werkmoe? Geen nood, er is ook cabaret en een gezellige bar! Van 19.00-23.00 uur is theater de Meenthe jouw Inspiratie Cafe. Meer informatie: www.ikverdien.nl Mpowered by Mama Wil, een stichting voor werkende moeders.

 

Boek: Alleenstaande moeders met succes in zaken

In het leuke, informatieve en vooral inspirerend boek SAM in Business: succesvolle alleenstaande moeders in zaken beschrijft Desirée Purnotin 10 stappen hoe je als alleenstaande moeder een eigen bedrijf kan opstarten.

SAM in Business: succesvolle alleenstaande moeders in zaken - Desirée Purnot - ISBN 978908548 1652 - € 14,95 - paperback 125 p. - Vanaf 18 februari in alle boekhandels in Nederland en Vlaanderen verkrijgbaar. Ook te bestellen op www.gigaboek.nl of www.desireepurnot.nl.

 

Beter functioneren door meer te kletsen

Tien minuten kletsen, verbetert het geheugen én het denkvermogen. Onderzoekers van de Universiteit van Michigan concluderen dat sociaal contact nuttig is voor de werkprestaties. Je kunt als geheugentraining dus dagelijks je hoofd breken over een sudoku, maar je kunt net zo goed met vrienden (af)spreken. Gezellig theeleuten dus!

 

Battle of Concepts

Ben je student of een young professional en heb je een geniaal idee? Op de website van Battle of Concepts kun je geld winnen door bedrijfsvraagstukken op te lossen. Schakel je creativiteit in, zet je brain op scherp en win prijzengeld met deze breinbattles!

 

Post-it bewust groen

Post it heeft heeft een milieuvriendelijke versie; de Post-it Notes Green. Ze zijn gemaakt van 100% en er is zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal gebruikt. Dus dames met een eigen bedrijf, plak voortaan groene post-its vol met briljante ideeen !

 

 

Voor jezelf beginnen is in de mode

In 2007 hebben meer dan 100 duizend Nederlands gekozen voor het zelfstandig ondernemerschap. En veel daarvan zijn eenmanszaakjes; specialisten die liever voor zichzelf beginnen dan naar een baas luisteren. Maarliefst 32.000 daarvan zijn vrouwen. Zij zijn vooral schoonheidssalonnetjes en webwinkels begonnen. Hoe geven deze eenzame werkers een positieve draai aan onze econmie? Dat lees je hier morgen! Eerst aan het werk!

 

Werkend Spelen

Lekker thuis op de bank, maar toch zin in werkstress? Speel dan het Werkdrukspel van Abvakabo FNV. Een gezelschapsspel in de jaren 50 style om werkdruk bespreekbaar te maken. Hilarisch! http://www.vrouwenplaats.nl/webimg/fishlogo.gif

 

Handige Website

Lekker aan het ondernemen, maar je mist die handige website die je gemakkelijk zelf kunt bijhouden? Deze website is gemaakt door FishJewel en FishJewel kan zeker ook jouw site op maat maken. Bovendien denken ze met je mee, want FishJewel heeft ook communicatie kennis in huis.

 

Moeders aan het Googlen

Nieuw op Google: speciale zoekmachine voor MOeders; de lightiris. Ziet er lief leuk enhip uit, maar werkt het wel? De Search Engine is gemaakt met Google Custom Search en moet moeders efficienter de juist zoekresultaten presenteren.